
Koktajl bananowo-kakaowy – przepis
Koktajle są ekspresowe w przygotowaniu, odżywcze i sycące. Przygotowywane na bazie kefiru zawierają korzystne bakterie fermentacji mlekowej, które dobrze wpływają na stan jelit (mikrobioty jelitowej). Wypróbuj naturalnie słodkiego koktajlu bananowo-kakaowego. Zaufaj mi, Twoje dziecko nie będzie chciało pić innego!
Składniki na koktajl bananowo-kakaowy (1 porcja):
- 1 banan (im bardziej dojrzały tym słodszy)
- 200 ml kefiru naturalnego
- łyżeczka kakao naturalnego
- łyżeczka masła orzechowego 100%
- łyżeczka syropu z agawy

Przygotowanie koktajlu bananowo-kakaowego:
- Wszystkie składniki dokładnie blendujemy.
- Przelewamy do wysokiej szklanki.
- Schładzamy.
Koktajl bananowo-kakaowy to świetna alternatywa dla shake’ów, które można kupić w sieciach fast-food lub smakowych jogurtów pitnych. Podawaj je swojemu dziecku na drugie śniadanie, podwieczorek lub przekąskę.

