koktajl-bananowo-kakaowy-przepis
Przepisy

Koktajl bananowo-kakaowy – przepis

Koktajle są ekspresowe w przygotowaniu, odżywcze i sycące. Przygotowywane na bazie kefiru zawierają korzystne bakterie fermentacji mlekowej, które dobrze wpływają na stan jelit (mikrobioty jelitowej). Wypróbuj naturalnie słodkiego koktajlu bananowo-kakaowego. Zaufaj mi, Twoje dziecko nie będzie chciało pić innego!

Składniki na koktajl bananowo-kakaowy (1 porcja):

  • 1 banan (im bardziej dojrzały tym słodszy)
  • 200 ml kefiru naturalnego
  • łyżeczka kakao naturalnego
  • łyżeczka masła orzechowego 100%
  • łyżeczka syropu z agawy
Koktajl kakaowo-bananowy

Przygotowanie koktajlu bananowo-kakaowego:

  1. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. 
  2. Przelewamy do wysokiej szklanki.
  3. Schładzamy.

Koktajl bananowo-kakaowy to świetna alternatywa dla shake’ów, które można kupić w sieciach fast-food lub smakowych jogurtów pitnych. Podawaj je swojemu dziecku na drugie śniadanie, podwieczorek lub przekąskę.

Jestem dietetykiem z powołania i zamiłowania, a moją misją jest edukacja żywieniowa dzieci oraz całych rodzin. Ukończyłam studia magisterskie na kierunku dietetyka. Uwielbiam gotować, uprawiać sport i podróżować w odległe zakątki świata.

2 komentarze

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *